0   /   100
ISTORIC

Misiunea & Viziunea noastră

Fundația Culturală EUROART, de la înființarea sa în anul 1993 și până în prezent, propune proiecte și inițiative care să sprijine și să dezvolte cultura în Baia Mare, dar mai ales dorește cultivarea și menținerea vieții muzicale. Fundația noastră își îndreaptă acțiunile în primul rând spre educarea artistică a copiilor și tinerilor în general, prin organizarea de concerte tip lecție, dar și pe sprijinirea artiștilor, încurajându-le obținerea de performanțe și colaborări inedite. De-a lungul celor 27 ani de activitate, Fundația Culturala EUROART și-a construit o vastă experiență în domeniul cultural. De la festivalurile internaționale de muzică clasică sub denumirea ”Întâlniri ale tinerilor muzicieni europeni” (1993-1996), la concerte și expoziții în județele Maramureș și Satu Mare (1998-2000), la concerte parteneriate cu CAMERATA EUROART (din anul 2003-2008), până la organizarea de stagiuni anuale de concerte simfonice atât la nivel local, județean cât și zonal (2003-2012).

29
ANI DE ACTIVITATE

Scopul nostru principal, este acela de a permanentiza activitatea 29muzical-simfonică în orașul Baia Mare prin crearea unei Filarmonici.

De ce este importantă viața culturală

Cultura este foarte importantă pentru a putea simţi esenţa vieţii. Este de neimaginat cum am putea trăi într-un oraș în care nu există teatre, săli de concerte, clădiri foarte vechi și galerii de artă. Arta și cultura stimulează publicul la educație, la bun-simț, la normalitate și poate, cel mai important, la cooperare. Orașele țin oamenii într-un loc, dar cultura îi aduce împreună.